Atskats uz Pierīgas novadu Sporta spēļu peldēšanas sacensībām Babītē +REZULTĀTI +FOTO

Šī gada 27.oktobrī Babītes Sporta kompleksa 25m peldbaseinā, ikgadējo Pierīgas novadu Sporta spēļu ietvaros norisinājās peldēšanas sacensības. Līdzīgi kā iepriekš arī šogad sacensībās piedalījās peldētāji no 10 Pierīgas novadiem – Ķekavas, Inčukalna, Saulkrastu, Stopiņu, Mārupes, Ropažu, Babītes, Krimuldas, Salaspils un pagājušā gada jaunpienācēja – Ādažu novada. Šogad netika pārstāvēts Baldones novads.

Savukārt mūsu, Ķekavas komandu, šoreiz pārstāvēja tikai divi dalībnieki, vīrieši – Iļja Koļesņikovs un Arnolds Kadiķis.
Konkurence bija sīva, īpaši vīriešu 1.vecuma grupā (2002. – 1989.gadā dzimušie), 2.vecuma grupā (1988. – 1979.gadā dzim.) un 3.vecuma grupā (1978. – 1969.gadā dzimušie), kur peldētāju skaits sasniedza pat 15 cilvēkus (Stopiņu nov.). Kopumā tika pārstāvētas 6 vecuma grupas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Visiem peldētājiem bija jāpieveic 50 metru distance, peldot brīvajā stilā jeb kraulā. Visvecākajai dalībniecei – kundzītei no Krimuldas novada šogad apritēja jau 82 gadi, un savā vecuma grupā viņa ierindojās 3.vietā (kā redzams, vecums nav šķērslis, lai labi peldētu)!
Neskatoties uz mazo komandas sastāvu, kopvērtējumā ķekavieši nopeldēja ļoti teicami. Vīriešiem V-2 vecuma grupā, tāpat kā pagājušogad, godalgoto 1.vietu ieņēma Iļja Koļesņikovs ar rezultātu 0:24,14 sek. (20 punkti), savukārt V-3 vecuma grupā 8.vietu – Arnolds Kadiķis ar rezultātu 0:32,16 sek., nopelnot 11 punktus. Iļja, salīdzinot ar pagājušo gadu, savu šī gada peldējuma laiku 50 metros uzlaboja par 0,92 sekundes simtdaļām!
Stafešu peldējums 4×50 metri šoreiz izpalika, jo komanda diemžēl nebija vajadzīgajā sastāvā. Kopvērtējumā Ķekavas novads ierindojās 9.vietā ar 31 punktu, arī Inčukalna novadam tāds pat iegūto punktu daudzums un komandas sastāvs – 2 peldētāji, no kuriem – Pāvels Kondrahins V-2 grupā ieņēma stabilu 2.vietu, piekāpjoties mūsu novada labākajam peldētājam Iļjam Koļesņikovam.

REZULTĀTI SKATĀMI ŠEIT

Pirmā kā ierasts bija Stopiņu novada komanda ar 140 punktiem un dalībnieku skaitu – 15 cilvēkiem!
Sacensības noritēja spraigi, veselīgā vidē, jaukā un draudzīgā novadu dalībnieku kompānijā.
Vēlu visiem dalībniekiem un līdzjutējiem līdz nākamajiem mačiem pavasarī Jelgavā, trenēties un iegūt pārliecību, ka peldēšana ir ne tikai veselīga, bet arī nepieciešama dzīves aktivitāšu sastāvdaļa!
Aicinu pieteikties komandā jaunus dalībniekus, kuri būtu priecīgi pārstāvēt savu novadu ikgadējās dažāda mēroga peldēšanas sacensībās.

Ļoti ceru uz aktīvo jauno peldētāju skaita pieaugumu tuvākajos gados, jo Ķekavā pagājušajā gadā atklāja jaunu peldbaseinu, kur pieredzējušu treneru vadībā ir iespējas pilnvērtīgi trenēties.

Pieteikties komandā var rakstot uz e-pastu: arnolds.kadikis@inbox.lv.
Sniegšu visu interesējošo informāciju.

Arnolds Kadiķis

Comments are closed.