Aizvadītas Pierīgas novadu sacensības peldēšanā, Ķekavas novadam 8.vieta kopvērtējumā

Šī gada 28.oktobrī, Babītes Sporta kompleksa 25m peldbaseinā, ikgadējo Pierīgas novadu Sporta spēļu ietvaros, norisinājās peldēšanas sacensības. Atšķirībā no pagājušā gada, kurā pārstāvēti tika deviņi novadi, šogad sacensībās piedalījās peldētāji jau no 10 Pierīgas novadiem – Ķekavas, Baldones, Saulkrastu, Stopiņu, Mārupes, Ropažu, Babītes, Krimuldas, Ādažu un Salaspils nov. Jaunpienācēju Ādažu novadu pārstāvēja 6 peldētāji.

Mūsu, Ķekavas komandu, šoreiz pārstāvēja 5 dalībnieki, tikai vīrieši – Niks Goldmanis, Pauls Pērkons, Iļja Koļesņikovs, Aigars Bergs un Arnolds Kadiķis. Konkurence bija sīva, it sevišķi vīriešu 1. vecuma grupā (2001. – 1988.gadā dzimušie), 2. vecuma grupā (1987. – 1978.gadā dzim.) un 3. vecuma grupā (1977. – 1968.gadā dzimušie), kur peldētāju skaits sasniedza pat 17 cilvēkus. Kopumā tika pārstāvētas 6 vecuma grupas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Trīs visvecākajiem kungiem no Mārupes un Stopiņu novada šogad bija apritējuši 79 gadi, kuri, tāpat kā pārējie dalībnieki, peldēja 50 metrus brīvajā stilā jeb kraulā. Savukārt kundzītei no Krimuldas novada šogad bija apritējis jau 81 gads un savā vecuma grupā viņa ierindojās 3.vietā (kā redzams, tad vecums nebūt nav šķērslis, lai labi nopeldētu)! Kopvērtējumā ķekavieši nopeldēja ļoti teicami. Vīriešiem jaunāko dalībnieku V-1 vecuma grupā ātrākais bija Niks Goldmanis ar rezultātu 0:25,34sek. (5.vieta) nopelnot 14 punktus, 6.vietā ierindojās Pauls Pērkons ar rezultātu 0:26,02 sek. (13 punkti), V-2 grupā, tāpat kā pagājušogad, godalgoto 1.vietu ieņēma Iļja Koļesņikovs ar rezultātu 0:25,06 sek. (20 punkti) un tajā pašā grupā septītais palika Aigars Bergs ar rezultātu 0:27,29 sek. (12.punkti), savukārt V-3 vecuma grupā 7.vietu ieņēma Arnolds Kadiķis ar rezultātu 0:31,50 sek. (12 punkti).

Stafešu peldējums 4×50 metri šoreiz izpalika, jo komandā nebija nevienas dāmas. Starp visiem pārstāvētajiem novadiem kopvērtējumā Ķekavas novads ierindojās 8.vietā ar 71 punktu, apsteidzot jaunpienācēju Ādažu novadu un kaimiņos esošo Baldones novadu. Pirmie kā ierasts bija Stopiņu novada komanda ar 140 punktiem un dalībnieku skaitu – 13 cilvēkiem! Sacensības noritēja spraigi, veselīgā vidē, jaukā un draudzīgā novadu dalībnieku kompānijā.
Gribu novēlēt visiem dalībniekiem un līdzjutējiem līdz nākamajiem mačiem pavasarī Jelgavā, trenēties un iegūt pārliecību, ka peldēšana ir ne tikai veselīga, bet arī nepieciešama dzīves aktivitāšu sastāvdaļa! Tāpat ir aicināti pieteikties komandā jauni dalībnieki, kuri būtu priecīgi pārstāvēt savu novadu ikgadējās dažāda mēroga peldēšanas sacensībās.

Pieteikties komandā var rakstot uz e-pastu: arnolds.kadikis@inbox.lv.

Comments are closed.