Nauris Miezis atzīts par decembra mēneša LBL 2 vērtīgāko spēlētāju

Basketbola kluba “Ķekava” spēlētājs Nauris Miezis ir atzīts par LBL 2. divīzijas decembra mēneša labāko spēlētāju! Nauris decembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt visās četrās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 30 minūtes 49 sekundes, gūstot 25,3 punktus, izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas, izdarot 4,8 rezultatīvas piespēles, 3,8 reizes pārķerot bumbu un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 25.

BK “Ķekava” 2016. gadu noslēdza ar pārliecinošu uzvaru pār “RSU” komandu, izcīnot 15 uzvaru 15 spēlēs! Pirmo  2017. gada spēli komanda aizvadīs 6. janvārī, kad izbraukumā tiksies ar “RTU”, savukārt pirmā mājas spēle gaidāma jau 10. janvārī, kad Ķekavā viesosies komanda “Gulbenes Buki/BJSS”.

Intervija ar Nauri Miezi (avots: www.basket.lv)

BK “Ķekava” LBL 2.divīzijas čempionātā spēlē pirmo gadu, bet stabili turas līderos – bez zaudējumiem esat tikai jūs un “Turība”…

Jā, pagaidām viss ir kārtībā – prieks par komandas spēli. Taču galvenās cīņas vēl priekšā, nedrīkstam atslābināties. Pirmā savstarpējā spēle ar “Turību” (18. janvārī) būs īpašs izaicinājums, bet nedrīkstam nenovērtēt arī citus pretiniekus.

Kura decembra spēle vislabāk palikusi atmiņā?

Visinteresantākā bija cīņa ar Vidzemes Augstskolas komandu. It kā visu kontrolējām, bet pēdējās trijās minūtēs izlaidām pārsvaru, un pašās beigās vajadzēja sevi aiz matiem vilkt ārā. Labi, ka pretinieki neizmantoja pēdējo uzbrukumu un palika 80:79 mūsu labā.

Iepriekš BK “Saldus” un “Barons” sastāvā esi spēlējis Latvijas virslīgā. LBL2 līmenis ir stipri atšķirīgs?

Nē, top komandas ir spēcīgas, tajās ir pieredzējuši un meistarīgi spēlētāji, visi nopietni gatavojas spēlēm. Interesants turnīrs.

Pats tagad esi pusprofesionāļa statusā?

Jā, pa dienu strādāju kā pārdošanas aģents, vakarā basketbols. Četras piecas reizes nedēļā treniņi plus spēles. Gatavojamies nopietni – skautings, videoseansi…

Kāpēc spēlē tieši BK “Ķekava”?

Esmu ķekavnieks un, kad komandas veidotāji piedāvāja iespēju pārstāvēt dzimto vietu, piekritu ar lielāko prieku.

Vai veiksmīgais starts LBL2 nerosina apetīti nākamgad spert vēl soli uz augšu?

Par to skaļi nerunājam. Iespējams, tas tuvāko 2-3 gadu laikā tas vēl nenotiks, bet basketbola klubs “Ķekava” ir ilgtermiņa projekts. Laiks rādīs.

Atbildēt