Ķekavas novada peldētāju komanda izcīna 5.vietu Pierīgas novadu sporta spēlēs

Šī gada 29.oktobrī Babītes Sporta kompleksa 25m peldbaseinā, ikgadējo Pierīgas novadu Sporta spēļu ietvaros norisinājās peldēšanas sacensības. Atšķirībā no pagājušā gada, kurā pārstāvēti tika septiņi novadi, tad šogad sacensībās piedalījās peldētāji jau no 9 Pierīgas novadiem – Ķekavas, Baldones, Saulkrastu, Stopiņu, Mārupes, Ropažu, Babītes, Krimuldas, Salaspils nov. Šoreiz Ķekavas komandu pārstāvēja 6 dalībnieki – Arta Beitāne, Daiga Gulbe, Pauls Pērkons, Iļja Koļesņikovs, Aigars Bergs un Arnolds Kadiķis.
Konkurence bija sīva, it sevišķi vīriešu 1.vecuma grupā (1999. – 1986.gadā dzimušie), 2.vecuma grupā (1985. – 1976.gadā dzim.) un 3.vecuma grupā (1966. – 1975.gadā dzimušie) un sieviešu pirmajā, trešajā un piektajā grupā (1956. – 1947.gadā dzimušie), kur peldētāju skaits sasniedza pat 15 cilvēkus. Kopumā tika pārstāvētas 6 vecuma grupas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Viscienījamākais kungs no Babītes novada Pauls Gīlis, kurš tāpat kā pārējie dalībnieki peldēja 50 metrus brīvajā stilā jeb kraulā, bija 92 gadu vecs! Savukārt Ainai Kvēpai (Babītes nov.) šogad bija apritējis jau 90 gads.
Kopvērtējumā ķekavieši nopeldēja teicami. Sieviešu S-1 vecuma grupā bijusī triatloniste Arta Beitāne 50 metrus br.stilā pieveica ar rezultātu 0:34,38 sek. (12 punkti), S-4 vecuma grupā Daiga Gulbe ieņēma 3.vietu ar rezultātu 1:08,99 sek. (16 punkti), vīriešiem jaunāko dalībnieku V-1 vecuma grupā 4.vietā ierindojās Pauls Pērkons ar rezultātu 0:24,84 sek. (15 punkti), V-2 grupā godalgoto 1.vietu ieņēma Iļja Koļesņikovs ar rezultātu 0:24,78 sek. (20 punkti) un tajā pašā grupā 4.vietu Aigars Bergs ar rezultātu 0:27,22 sek. (15.punkti), savukārt V-3 vecuma grupā 7.vietu ieņēma Arnolds Kadiķis ar rezultātu 0:31,87 sek. (12 punkti).
Stafešu peldējumā 4×50 metri kompleksajā peldējumā (2 vīrieši un 2 sievietes) Ķekavas komanda nopeldēja ar rezultātu 2.57,66 sek. saņemot par to 13 punktus un dalīja 6.vietu ar Saulkrastu komandu.
Starp visiem pārstāvētajiem novadiem kopvērtējumā Ķekavas novads ierindojās 5.vietā ar 103 punktiem, apsteidzot kaimiņos esošos Baldones un Salaspils novadus, kā arī Saulkrastu un Ropažu novadus. Pirmie kā ierasts bija Stopiņu novada komanda ar 140 punktiem un dalībnieku skaitu – 15 cilvēkiem.
Sacensības noritēja spraigi, veselīgā vidē, jaukā un draudzīgā novadu dalībnieku kompānijā.
Liels prieks, ka arī šogad Ķekavas novadu pārstāvēja tik kupls dalībnieku skaits!

Visu cieņu Aigaram Bergam, kurš sakarā ar dzīvesvietas maiņu bija no Valmieras pārnācis uz Ķekavas novadu, attiecīgi arī šis statuss viņam ļāva pārstāvēt mūsu novadu!
Gribu novēlēt visiem dalībniekiem un līdzjutējiem līdz nākamajiem mačiem pavasarī Jelgavā, trenēties un iegūt pārliecību, ka peldēšana ir ne tikai veselīga, bet arī nepieciešama dzīves aktivitāšu sastāvdaļa!
Tāpat ir aicināti pieteikties komandā jauni dalībnieki, kuri būtu priecīgi pārstāvēt savu novadu ikgadējās dažāda mēroga peldēšanas sacensībās.
Pieteikties rakstot uz epastu: arnolds.kadikis@inbox.lv.

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra sveic sportistus ar panākumiem un izcīnītajām godpilnajām pirmajām vietām. Novēlam veiksmi nākamajās sacensībās!

Sacensību rezultātus skatīt šeit!

Informāciju sagatavoja Arnolds Kadiķis

Atbildēt