27.augustā Daugmalē ikgadējā Sporta diena!

NOLIKUMS

  1. 1. Mērķis un uzdevumi

 

  1. Popularizēt veselīgu dzīves veidu Ķekavas novada un Daugmales iedzīvotāju, kā arī viņu draugu vidū;
  2. Veicināt sadraudzību starp novada iedzīvotājiem;
  3. Noskaidrot labākos Daugmales iedzīvotājus dažādās sporta aktivitātes.

 

  1. 2. Laiks un vieta

 

Vieta- Daugmales pamatskola

Laiks- 2016.gada 27. augustā, pulksten 10.30

 

Sacensību programma:

 

Reģistrācija 10.30
Sporta dienas atklāšana 11:00
Foto stūrītis 11:00-16:00
Piepūšamā atrakcija bērniem 11:00-17:00
Svaru bumbu celšana 11:00-12:30
Brīvā cīņā 11:00-17:00
Aktivitātes bērniem, radošās darbnīcas 11.00-15.00
Atmiņas, atmiņas 11:00-15:00
Daudzcīņa bērniem 11:00-15:00
Riepas mešana tālumā 11:00-15:00
Velo stafete 11:00-15:30
Šķēršļu joslas skrējiens 11:00-15:30
Futbola stafete 11:00-15:30
SPIKEBALL 11:00-16:00
Pludmales volejbols 11:00-16:00
Šautriņu mešana 11:00-16:00
Svaru stieņa spiešana guļus 13:00-14:00
Virves vilkšana 14:30-15:30

 

 

  1. 3. Sacensību vadība

 

Sporta dienas galvenais tiesnesis Andris Petrovs mob.26423130,

e-pasts andris.petrovs@kekava.lv

 

  1. 4. Sporta aktivitāšu apraksti:

 

  1. 1. Pludmales volejbols 3 pret 3

Komandas sastāvā 2 vīrieši un 1 sieviete. Spēles notiks pēc Pludmales volejbola noteikumiem. Izspēles kārtību noteiks sacensību galvenais tiesnesis atkarībā no pieteikušo komandu skaita.

  1. 2. Šautriņu mešana mērķī

Katram dalībniekam tiek dotas 5 metienu sērijas, katra sērija sastāv no 3 metieniem mērķī. Uzvar dalībnieks, kurš iegūst vislielāko punktu skaitu 5 metienu sēŗiju summā. Ja šautriņa izkrīt no mērķa, tad metiens tiek uzskatīts par nesekmīgu. Dalībnieki tiek iedalīti 3 grupās – vīrieši, sievietes un jaunieši līdz 15 gadiem. Pie vienādu gūto punktu attiecības tiek organizēti pārmetieni.

  1. 3. Riepas mešana tālumā

Riepu met no noteiktas līnijas tālumā, mešanas tehnika nav svarīga, pēc katra izvēles.      Attālumu mēra no starta līnijas līdz riepas piezemēšanās vietai.  Dalībniekus sadala vecuma un dzimuma grupās-jaunieši līdz 15g.vecumam, vīrieši un sievietes. Katrai no šīm grupām ir savādāks riepas izmērs un svars.

  1. 4. Svaru bumbu raušana

Dalībnieki tiek iedalīti 7 grupās jaunieši (arī meitenes) līdz 12 gadu vecumam, jaunieši no 13-15 gadiem, jaunieši no 16-22 gadiem, vīrieši no 23-40 gadiem un vīrieši no 41 gada, sievietes no 12 līdz 16 gadu vecumam un vecākas par 16 gadiem.

  1. 5. Velo stafete

Dalībnieks distanci veic ar personīgo velosipēdu. Distance būs ar dažādiem pārbaudījumiem. Uzvar dalībnieks, kurš visātrāk veic distance. Dalībniekus iedala 3 grupās- bērni līdz 7 gadu vecumam, 8 līdz 10 gadu vecumam un 11 līdz 15 gadu vecumam. Zēni un meitenes tiek vērtēti kopā.

  1. 6. Virves vilkšana

Komandas sastāvā 5 cilvēki neatkarīgi no svara, dzimuma un vecuma, dalībnieki stājas uz  starta  bez  apaviem.  Izspēles kārtību noteiks sacensību galvenais tiesnesis atkarībā no pieteikušo komandu skaita.

  1. 7. Svaru stieņa spiešana guļus

Dalībniekiem tiek dots stienis 50kg smags, kurš jāspiež guļot uz speciāla sola pēc iespējas vairāk reizes.

  1. 8. Futbola stafete

Dalībniekiem ir jāveic noteikta distance ar dažādiem futbola elementiem. Uzvar dalībnieks, kurš visātrāk veic distanci. Sievietes un vīrieši tiek vērtēti atsevišķi.

  1. 9. Šķēļujoslas skrējiens

Skrējiena garums 25 m, kurā jāpārvar dažādi šķēršļi uz laiku. Dalībniekus iedala jaunieši līdz 7 gadu vecumam, no 8 līdz 10 gadu vecumam un no 11 līdz 14 gadu vecumam. Zēni un meitenes tiek vērtēti kopā.

  1. Atmiņas, atmiņas

Tiesnesis dalībniekam parāda lapu uz kuras ir uzrakstīti 8 priekšmeti, kuri pēc iespējas ātrāk ir jāatnes uz starta punktu no 20m attālumā esošās vietas, kurā ir novietoti distances priekšmeti (ap 30). Uzvar dalībnieks, kurš visātrāk veic distanci. Sievietes un vīrieši tiek vērtēti atsevišķi.

  1. Daudzcīņa bērniem

Bērniem ir jāveic vairākas disciplīnas – veiklības, ātruma un spēka. Uzvar bērns, kurš ir ieguvis augstāko vietu visu disciplīnu summā. Bērnus iedala grupās 3-4 gadi, 5-6 gadi, 7-8 gadi un 9-10 gadi. Zēni un meitenes tiek vērtēti kopā.

 

 

 

 

 

  1. SPIKEBALL

VISPĀRĪGI

Spaikbols ir komandas sporta veids, kur vienas komandas divi spēlētāji spēlē pret otras komandas diviem spēlētājiem. Spēlētāji uzsākot spēli ieņem vietas ap spēles laukumu kā tas ir rādīts norādīts attēlā. Bumba spēlē tiek ievadīta ar servi, servētājs servi izpilda aiz serves līnijas, servējot pret tīklu uz pretējo spēlētāju. Tiklīdz kā bumba ir izservēta spēlētāji drīkst pārvietoties ap laukumu jebkurā virzienā. Spēles mērķis ir iesist spēles bumbu pa tīklu, tā lai pretinieku komanda šo bumbu nespētu atsist. Lai atsistu bumbu, katrai no komandām ir pieļaujams izdarīt trīs sitienus. Izspēle turpinās tik ilgi, kamēr kāda no komandām nespēj atsist pretinieka sisto bumbu.

SPĒLES SĀKUMS

  • Bumbas apkārtmērs ir 30,5cm
  • Spaikbola laukuma tīklam jābūt vienmērīgam nospriegotam visās laukuma vietās
  • Ar izlozi nosaka kura komanda pirmā izvēlās laukumu vai servi
  • Pirms serves izpildīšanas spēlētājiem, kuri neuzņem servi ir jāstāv ~2m attālumā no spēles laukuma. Spēlētājs, kurš uzņem servi var ieņemt jebkuru pozīciju.
  • Tiklīdz kā bumba ir izservēta spēlētāji drīkst pārvietoties ap laukumu jebkurā virzienā.
  • Pēc tam, kad bumba ir skārusi tīklu, spēli turpina otra komanda izpildot tūlītēju sitienu vai izspēlējot bumbu.
  • Lai atsistu bumbu, katrai no komandām ir pieļaujams izdarīt trīs sitienus, bet nav obligāti izpildīt visus trīs sitienus.
  • Traucējošu laika apstākļu gadījumā (saule vai vējš) komandas mainās pusēm sasniedzot 11 punktus.
  • Spēlējot uz zālāja, ja viena no komandām grib spēlēt ar apaviem, bet otra ar plikām kājām, tad ir jāveic izloze. Ja komanda, kura zaudē izlozē grib spēlēt basāk kājām, tad to var darīt, attiecīgi uzņemoties traumu risku uz savu atbildību.

PUNKTU GŪŠANA

  • Spēle notiek līdz 21 punktam ar 2 punktu pārsvaru
  • Ja nepieciešams komandas mainās pusēm sasniedzot 11 punktus
  • Punkti tiek gūti šādos gadījumos:
    • ja bumba netiek sista pret tīklu pēc spēlētāju izdarītiem trīs sitieniem
    • ja bumba atsitas pret zemi
    • ja bumba trāpa pa spēles laukuma rāmi (arī serves laikā)
    • ja bumba pēc atlēciena no tīkla uzreiz nepārlido pāri spēles laukuma rāmim
    • ja tiek izpildīta nepareiza serve

SERVĒŠANA

  • Komanda, kura uzņem servi pirmā ieņem vietu pie spēles laukuma
  • Izpildot servi, bumba jāpamet gaisā. Ja pametot gaisā spēlētājs secina, ka nevar izdarīt sitienu, bumbai jāļauj nokrist uz zemes un tad spēlētājs var izdarīt otro serves mēģinājumu
  • Serves izpildīšanas brīdī spēlētāja pēda nedrīkst šķērsot iedomātu serves līniju, kas atrodas tiek ~2m attāluma no spēles laukuma, spēlētājs drīkst liekties tuvāk laukumam.
  • Serve ir jāizpilda serves uzņēmēja paceltas rokas augstumā, ja serve tiek izpildīta par augstu, tad serves uzņēmējs pārtrauc spēli, pirms viņa komandas biedrs ir pieskāries bumbai. Komandai, kas servē ir vēl viena iespēja izpildīt servi, ja tā netiek izmantota, komanda zaudē punktu.
  • Pēc serves izpildīšanas, bumbai ir jāatlec no tīkla un jāpārlido pāri rāmja malai. Ja bumba atlecot strauji maina virzienu (trāpa tuvu rāmja malai – “kabatā”), tad serves uzņēmējs pārtrauc spēli, pirms viņa komandas biedrs ir pieskāries bumbai. Komandai, kas servē ir vēl viena iespēja izpildīt servi, ja tā netiek izmantota, komanda zaudē punktu.
  • Ja bumba pēc serves izpildīšanas paliek uz tīkla vai trāpa pa rāmi, tad punkts tiek piešķirts pretinieku komandai un serve pāriet pretiniekiem.
  • Ja pēc servēšanas tiek iegūts punkts, tad pirms nākošās serves izpildes servētājs samainās vietām ar komandas biedru.
  • Visas spēles garumā tiek ievērota servēšanas secība, servētājs mainās tiklīdz tiek izcīnīts punkts.

KONTAKTS AR BUMBU

  • Atsitot bumbu, spēlētājs nedrīkst izpildīt divus sitienus pēc kārtas, jāizdara sitiens pa tīklu vai jāsaspēlējas ar komandas biedru.
  • Ir jāizpilda sitieni pa bumbu, tā nedrīkst tikt mesta vai nesta. Nedrīkst izpildīt sitienu ar abām rokām (arī tad, ja abas rokas ir saliktas kopā).
  • Sitienu var izdarīt ar jebkuru ķermeņa daļu.

PĀRKĀPUMI

  • Komandai, kura aizsargājās ir jādod ceļš uzbrūkošās komandas spēlētājiem. Ja komanda, kura aizsargājās bloķē uzbrūkošās komandas spēlētājus, tad izspēle ir jāatkārto. Spēlētājus nedrīkst bloķēt tīši.
  • Ja bumba trāpa kādam spēlētājam no komandas kura aizsargājās, tad izspēle ir jāatkārto. Bumba nedrīkst tik tīši sista pa pretinieka spēlētāju.
  • Ja kāds no spēlētājiem sit bumbu, tad kad nav viņa kārta, tad šī komanda zaudē punktu.
  • Ja kāds no spēlētājiem aizskar spēles laukumu tā ka tas tiek izkustināt, tad šī komanda zaudē punktus. Ja spēles laukums netiek izkustināts, tad spēle turpinās.

 

  1. 5. Sacensību vadība un dalībnieki

 

  1. Sacensības organizē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra sadarbībā ar

Daugmales pamatskolu un Daugmales kultūras centru;

  1. Galvenais tiesnesis Andris Petrovs;
  2. Sacensību tehnisko vadību veic apstiprināta tiesnešu kolēģija;
  3. Sacensībās piedalās Ķekavas novada iedzīvotāji un viņu draugi;
  4. Visām pasākumā iesaistītajām personām jāievēro godīguma un taisnīguma principi;
  5. Visus strīdus, ja tādi rodas un tos nav iespējams atrisināt dalībniekiem savstarpēji, izšķir sacensību galvenais tiesnesis. Viņa lēmums ir galīgs un nav apstrīdams.

 

 

 

  1. 6. Pieteikšanās

 

Dalībnieki piesakās pie konkrētās individuālās aktivitātes tiesneša, pirms piedalās kādā no tām, kurā norādīts dalībnieka vārds, uzvārds un dzimšanas gads. Komandu sporta veidos dalība ir jāpiesaka reģistrācijā. Dalībnieki paši atbild par savu veselības stāvokli.

 

  1. 7. Sacensību inventārs

 

Visās sacensībās tiks izmantots organizatoru inventārs, izņemot velo stafeti.

 

  1. 8. Apbalvošana
  2. – 3. vietu ieguvējus visos sporta veidos tiek apbalvoti ar medaļām un diplomiem uzreiz pēc sacensību noslēguma.

 

  1. 9. Sacensību finansēšana

 

Izdevumus, kas saistīti  ar  sacensībām, sedz  Ķekavas  novada  pašvaldības sporta aģentūra, Daugmales kultūras centrs.

 

 

 

 

 

 

Andris Petrovs

 

Atbildēt