Ķekavas pajūgu braucēju veiksmīgie starti Lietuvā

Šogad no 19. – 22.maijam Lietuvā , Bendoriai ciematā, notika starptautiskās CAI 1*, CAI 2* un CAI 3* līmeņu sacensības pajūgu braukšanas sportā. Uz šīm sacensībām pa bija ieradušās 52 ekipāžas no Polijas, Igaunijas , Latvijas , Krievijas, Somijas un Lietuvas. Sacensības bija īpaši svarīgas tiem sportistiem , kuriem vēl vajadzēja izpildīt kvalifikāciju , lai tiktu uz Pasaules čempionātu pajūgu braukšanā, kas notiks šogad Austrijā, Piberā no 4. – 7.augustam. Zirgu vienjūgiem šis čempionāts notiek katru otro gadu , kad gada skaitļi ir pāra, bet zirgu divjūgiem tas notiek Ungārijā katru otro gadu nepāra gados. Lietuvā kvalifikāciju uz Pasaules čempionātu zirgu vienjūgiem no Latvijas izpildīja Anda Pavlovska ar zirgu Kristāls B. Viņas sniegumu varēsim skatīties klātienē Ķekavā, 2. -3.jūlijā ‘’Zelta ratu kausa 2016’’ II posma sacensībās.
Ķekavas novada biedrības ‘’Zelta rati’’ pajūgu braucēji no Lietuvas atgriezās mājās arī ar labiem sniegumiem. CAI 2* līmeņa zirgu vienjūgu klasē startēja Zane Krūmiņa ar zirgu Orkāns un palīgu Edurdu Krūmiņu. Trīs disciplīnu kopvērtējumā tika izcīnīta 6.vieta un izpildīta otra CAI 2* kvalifikācija. Tas nozīmē, ka tagad var brīvi ar jebkuru zirgu piedalīties gan 1*, gan 2* , gan arī cītīgi strādāt ar jauno zirgu, lai būtu labi rezultāti jau 3* sacensību līmenī. Savukārt Anitai Tašiņai ar zirgu Sultāns un palīgu Zigmundu Tašiņu pirmajā sacensību dienā bija 1.vieta, bet otrajā dienā konusu braukšanā pārtērētais laiks un 3 gāztās bumbiņas kopvērtējumā ierindoja šo ekipāžu 2. vietā. Sniedzei Vīksniņai ar zirgu Hori un palīgu Jāni Robiņu sacensības bija veiksmīgākas. Pirmajā dienā manēžas braukšanā pietrūka nedaudz precizitātes un šajā disciplīnā 2.vieta, bet konusu braukšanā Sniedze brauca tīri, laiku normu gan pārtērējot, bet kopvērtējumā godpilnā 1.vieta un apbalvošanas ceremonijā skanēja Latvijas Valsts himna.
Visus šos braucējus un vēl daudzus citus varēsiet skatīties divas dienas, 2.un 3.jūlijā, kad Ķekavas novada biedrības ‘’Zelta rati’’ sacensību vietā notiks sacensības pajūgu braukšanas sportā ‘’Zelta ratu kauss 2016’’ II posms.

Atbildēt