Regbija kluba “LDE/Miesnieki” kļūst par Latvijas čempioniem!

Foto Romualds Vambuts

Svētdien, 7. oktobrī, RFS (LU) stadionā notika “Livland” Latvijas meistarsacīkšu trešā apļa pirmās grupas spēle starp “Kalves” un “LDE/Miesnieki” komandām. Pārāki ar 20:14 (0:9) bija “LDE Miesnieki”, divas kārtas pirms čempionāta beigām kļūstot par “Miesniekiem” tagad ir 49 punkti un turnīra tabulā viņi tuvākos sekotājus “Kalvi” (38 p.) apsteidz par 11 punktiem, kas divās atlikušajās kārtās vairs nav atspēlējami. Interesanta atlikušajās kārtās var būt cīņa par otro vietu, ja tajā sekmīgi iesaistīsies “Eži/LMT”, kuriem šobrīd ir 33 punkti.

Mačs starp “Kalvi” un “LDE/Miesniekiem” izvērtās sīvs, neprognozējams un līdz ar to ļoti interesants. Spēles pirmajā puslaikā punktus guva tikai “Kalves” regbisti – Mihails Tumins precīzi izpildīja trīs soda sitienus no četriem, panākot 9:0.

Savukārt mača otrajā daļā aktivizējās “Miesnieki”. Vispirms Gunārs Andersons atguva trīs punktus ar precīzu soda sitienu. Pēc tam viņš pats sekmīgi izrāvās pa laukuma malu, piezemējot bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, panākot jau 8:9. Tāds rezultāts turējās līdz otrā puslaika beigu daļai, līdz vienā no “Miesnieku” uzbrukumiem lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Valters Raņķis, izvirzot savu komandu vadībā ar 13:9. Precīzs bija arī G. Andersona realizācijas sitiens, pēc kura “Miesnieki” nostiprināja vadību – 15:9. Jau nākamajā spēles epizodē prasmīgi nospēlēja Jānis Priede, pārtverot bumbu un vēl palielinot “LDE/Miesnieku” pārsvaru līdz 20:9. Jāuzsver, ka “Kalves” regbisti, neraugoties uz šādiem pavērsieniem, neapjuka, bet mērķtiecīgi turpināja uzbrukt, līdz vienā no spēles pēdējām epizodēm Jānis Riekstiņš piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā. 14:20 – tā arī noslēdzās šis mačs, četrus punktus nopelnot “LDE/Miesniekiem” un vienu bonusa punktu “Kalvei”.

“Kalve” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

– Iznāca laba, skaista spēle. Apsveicu “Miesniekus” ar uzvaru un čempionu titulu. Šodien zaudējām cienīgi, tāpēc nekāda rūgtuma nav. Citreiz šajā čempionātā esam piekāpušies arī daudz labākā sastāvā, nospēlējot sliktāk.

“LDE/Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris:

– Gribu apsveikt visus kluba spēlētājus un atbalstītājus ar Latvijas čempionu titulu. Šoreiz par uzvaru jāpateicas kluba vecākajiem spēlētājiem Jānim Priedem, Mārim Robežniekam, Jānim Skujam. Viņiem par labiem palīgiem veidojas daudzi jaunie spēlētāji, tāpēc gribu apgalvot, ka klubā ir notikusi sekmīga paaudžu maiņa. Spēle pret “Kalvi” bija grūta. Viņiem komandā ir ļoti labs soda sitienu izpildītājs Mihails Tumins, tāpēc runājām, ka aizsardzībā nedrīkst pelnīt sodus. Tomēr tādi bija. Tas ļāva sāncenšiem izvirzīties vadībā. Otrajā puslaikā vairāk sākām spēlēt ar rokām, nevis ar kājām. Tas deva rezultātu. Tiesa, vairākas epizodes palika neizmantotas. Jāsaka tā – spēle bija interesanta skatītājiem, bet ļoti nervoza treneriem. Nozīmīgi ir pieminēt to, ka komandas sastāvā spēlē vairāki jaunie Ķekavas novada sportaskolas audzēkņi un vairāki Ķekavas novadnieki.

Informāciju sagatavoja:

LRF preses sekretārs Jānis Erenbergs

Atbildēt