29.septembrī Lapsu kalna mototrasē tika noskaidroti uzvarētāji motokrosā

Šā gada 29. septembrī visas dienas garumā motokrosa sacensības pirmo reizi notika Lapsu kalna mototrasē, Pulkarnē, Ķekavas pagastā. Sacensībās savas prasmes un meistarību rādīja visu vecuma grupu sportisti, gan paši mazākie cīkstoņi, kas sacensībās var piedalīties no 4 gadu vecuma, gan arī sportisti veterāni, kuru vecums pārsniedz 50 gadu robežu. Turklāt sacensībās piedalījās un mūs priecēja ne tikai MX klases sportisti, bet arī Kvadraciklu klases sportisti. Kopā sacensībās piedalījās 69 sportisti, to skaitā arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Mūs iepriecināja arī fakts, ka uz sacensībām bija ieradušies daudz skatītāju no Ķekavas, Daugmales un Baldones.

Pašā mazākajā 50ccm klasē startēja 9 sportisti. Kā jau ierasts nepārspēts palika Mārupes AMK “Bieriņi” sportists Martins Varmalis, kurš ir 2012.gada līderis šajā vecuma grupā. 2.vietā viesis no Igaunijas, bet 3 vietā ķekavietis, Lapsu Kalna kluba sportists Mareks Stendzenieks. 85 ccm klasē, tikai vienu vieta aiz goda pjedestāla, ierindojās mūsu kluba braucējs Sandis Frienbergs.

Pēc ļoti veiksmīgi noslēgtas 2012.gada BMX sezonas, kur iegūti Latvijas un Baltijas čempiona tituli, H 14+ grupā savus spēkus mēroja ķekavnieks Kristaps Ezītis. Kopš BMX sezonas noslēguma sacensībām pagājusi tikai nedēļa, un intensīvākiem treniņiem laika bija pavisam maz, šoreiz kopvērtējumā 7.vieta. Šis nav Kristapa pirmais šī gada panākums motosportā, jo augusta vidū apvidus motokrosa sacensībās Mārupes trasē izcīnīta 1.vieta 125ccm klasē.

H 30+ klasē startēja mūsu kluba līderis Roberts Frienbergs. Diemžēl trases izveidē un sacensību organizēšanā ieguldītie spēki un enerģija, kā arī tehnikas problēmas liedza Robertam ieņemt vietu uz goda pjedestāla.

Saldais ēdiens skatītājiem bija MX Open un Kvadraciklu Open klašu starti. Kvadraciklu Open klasē startēja 9 sportisti to skaitā gan sportisti iesācēji, gan veterāni. Ar savu sniegumu kvadraciklu klases sportisti parādīja, ka kalni nav šķērslis kvadraciklam un visu izšķir sportista drosme. MX Open klasē savu meistarību rādīja gan vecmeistars un motokrosa leģenda Leons Kozlovskis, gan arī jaunie censoņi Tomass Šileika un Kristers Drevinskis. Ar šo sportistu dalību nopietni rēķinās Eiropas mēroga sacensībās.

Par sacensību norisi ir apmierināti visi. Trases segumu izdevās sagatavot perfekti un sacensības noritēja bez aizķeršanās un pats galvenais – bez traumām. Bijām iepriecināti, ka pēc sacensībām Dobeles MX4 moto kluba mājas lapā varējām izlasīt atsauksmi, kas mūsuprāt visprecīzāk raksturo aizvadītās sacensības – “Kas to būtu domājis, ka tepat Rīgas tuvumā ir tik interesanta trase ar pamatīgiem kalniem un daļēju smilšu segumu. Fox Hill komanda ir reāli ielikuši darbu… un ne tikai. Paldies viņiem !!!! Sacensības bija izdevušās un tie, kas neatbrauca…var tikai smagi nopūsties, jo tik tiešām bija interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem…”

Arī mēs uzskatam, ka motokrosa svētki Lapsu kalna mototrasē sanāca lieliski un par tiem pirmkārt jāpasakās Ķekavas Novada Domei par piešķirto līdzfinansējumu sacensību organizēšanai. Un, protams, milzīgs paldies visiem tiem, kuri ieguldīja darbu trases sagatavošanā, sacensību norisē un pasākuma organizēšanā.

Ņemot vērā dzirdētās atsauksmes un labos vārdus par Lapsu kalna trasi un sacensību organizāciju, paredzam, ka nākamajā gadā šie svētki piesaistīs vēl lielāku sportistu un skatītāju interesi.

Ja kādam ir interese detalizētus rezultātus no sacensībām ir iespējams redzēt mājas lapā www.motorparks.lv

Atbildēt