Velokross Ozolkalnā

Š.g. 27.maijā plkst.1200 notiks tradicionālais Velokross Ozolkalnā, Amatas novada teritorijā (Cēsīs). Izaicināt sevi un citus tiek aicināti gan velosportisti, gan ģimenes un velodraugi, izvēloties sev atbilstošāko disciplīnu (Elites klase, dažādu vecumu grupas, Atvērtā klase). Ierastos grupu vērtējumus papildinās atraktīvas nominācijas dalībniekiem un līdzjutējiem, kā arī dalībnieku loteriju. Elites klases dalībnieki cīnīsies par naudas balvām un tradicionālajiem velokrosa kausiem.

Velokrosu organizē saliedet.lv komanda un tas notiek jau ceturto sezonu. Trase atrodas Gaujas Nacionālā parka teritorijā un veicama apļos, viena apļa garums 7 km un 9 km. Drosmīgākajiem un atraktīvākajiem velokrosa dalībniekiem papildus „asumu” piešķirs un līdzjutējus priecēs mākslīgi veidoti tramplīni. Ātrākie velokrosa dalībnieki tiek aicināti pārsniegt velokrosa vidējā ātruma rekordu 19,9 km/h (2009.gads Oļegs Meļehs).

Trase šķērso četras Latvijā pazīstamas nogāzes, ziemas prieku baudītājiem pazīstamas kā slēpošanas kompleksi (Žagarkalns, Cīruļkalns, Vāļu kalns, Ozolkalns). Ātrākie un tehniskākie velosportisti varēs pierādīt savas spējas stāvākos nobraucienos un kāpumos, taču velodraugi – baudīt gleznainos dabas skatus, meža serpentīnu un avotu čalošanu. Velokrosa trase vijas gar pirmo kamaniņu trasi Latvijā (būvētu 1968. gadā) un Baltijā, savulaik vienīgo sertificēto trasi kādreizējā Padomju Savienībā. Šogad, lielās talkas laikā, to ir uzkopuši un skatāmāku padarījuši Latvijā pazīstami kamaniņbraucēji un bobslejisti. Dabas objektu mīļotājiem iesākām apmeklēt kalnu pakājē esošo Dzidravotu, Līgavas alu un Spoguļklintis.

Jaunākajai informācijai par velokrosa norisi sekojiet www.saliedet.lv un www.xc.lv forumā. Velokrosa norisi atbalsta un balvas nodrošina mūsu draugi: Amatas novada dome, veikali My Sport, Virsotne un Strazdu grava; Hight 5, Piebalgas alus, Tolmets, Livonija, Ozolkalns, Tīrības nams, Thomson Solutions.

Atbildēt