FK Ķekava/BFF-Irlava/Tukums

Pirms pusfināla Ķekava devās uz Irlavu, lai izspēlētu sen pārcelto spēli. Ķekava jau zināja, pret kuru komandu spēlēs izslēgšanas spēlēs – RSU/Runway, pret kurām ļoti labi nospēlēja iepriekšējā svētdienā. Savukārt, Irlava/Tukums tikai spēle pamatlaikā dotu iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs Ķekavas Bulldogu vietā.

Spēles gaitu pirmās noteica irlavietes, bet ķekavietes izskatījās sanervozējušās. 4. minūtē Ķekavai tika piešķirts 2 minūšu noraidījums par sastāva skaitlisko pārkāpumu. Pēc 20 sekundēm Irlava šo iespēju izmantoja un iesita pirmos vārtus. Pirmā perioda raksturīgākās iezīmes bija Ķekavas biežās kļūdas un Irlavas apņēmība uzvarēt. Perioda vidū Paula Brunovska izlīdzināja rezultātu. Lai gan Ķekava pēdējās 5 minūtēs sāka vairāk uzbrukt, rezultāts 1:1 palika nemainīgs atlikušo perioda daļu.

Otrajā periodā Irlava atkal atklāja rezultātu – 2:1, kā arī tika divas reizes nosēdinātas uz noraidīto soliņa.

3. perioda 40. sekundē Paula Brunovska izlīdzināja rezultātu, un 5. minūtes vēlāk ar Dinas Štāles piespēli komandas kapteine Gundega Vancāne izvirzīja Ķekavu vadībā. Spēlētājas nedaudz atdzīvojās un spēles gaita paātrinājās. Irlavas apņēmība bija skaidri redzama un Ķekavas sliktā spēle kopš pirmā perioda vēl joprojām bija manāma. 50. minūtē Irlavas apņēmība atalgojās ar izlīdzinātu rezultātu.

Lai arī abas komandas dabūja abpusējos noraidījumus un 30 sekundes līdz noraidījuma beigām Ķekavai, vēl viena noraidījuma dēļ, bija jāspēlē ar 3 pret 4, rezultāts 3:3 palika nemainīgs līdz perioda beigām. Sekoja 5 minūšu pagarinājums bez gūtiem vārtiem un abas komandas stājās rindā uz soda metieniem. Ķekava ar 3:0 vinnēja.

Pirmā tikšanās izslēgšanas spēļu pusfinālsērijā starp RSU/Runway un FK Ķekava/BFF noslēdzās ar gaidīto RSU uzvaru, kura izvirzījās vadībā pirmajā minūtē. Ķekava iegāja spēlē, pirmajai maiņai parādot labu, ciešu saspēli un aizsardzību. Pirmajā periodā Ķekava nespēja izmantot divas izdevības vairākumā, kad RSU spēlētājas tika noraidītas. Nedaudz vairāk kā piecas minūtes pirms perioda beigām RSU guva otros vārtus.

Otrā perioda otrajā minūtē Ieva Berga guva pirmos vārtus Ķekavai, kas ļāva spēlei atvērties. Piecas minūtes vēlāk RSU guva trešos vārtus, savukārt, pateicoties Ievas Jurkānes vārtiem, Ķekava samazināja vārtu deficītu 3:2. Rezultāts nemainījās līdz perioda pēdējai minūtei, kad RSU palielināja vārtu pārsvaru līdz 4:2.

Trešajā periodā Ķekava parādīja degsmi, kas bija novērojama arī pirms nedēļas iepriekšējā spēlē pret RSU. Pēc drausmīgā snieguma pret Irlavu nedēļas vidū tas bija ļoti vajadzīgs. Abām komandām netrūka izdevību, bet RSU bija tā komanda, kas perioda vidū papildināja savu vārtu bagāžu ar piekto panākumu. Divas minūtes vēlāk Paula Brunovska situāciju padarīja labāku, gūstot vārtus Ķekavas labā. Pie rezultāta 5:3 Ķekava turpināja demonstrēt, ka nepadosies bez cīņas, bet nespēja sekmīgi noslēgt pretuzbrukumus. Kad atlicis spēlēt bija vairs tikai minūti, Luīze Biļinska guva sestos vārtus RSU, kas viņai pašai bija ceturtie spēlē. Spēle noslēdzās ar 6:3 RSU labā.

Ķekava guva trīs vārtus no 23 metieniem, kas norādīja, ka šī komanda ir ciets rieksts, bet ir jāpiestrādā pie piespēļu pārvēršanas vārtos. Labākā spēlētāja RSU rindās bija precīzākā metēja Luīze Biļinska, Ķekavai – Paula Brunovska.

Otrajā izslēgšanas spēlē starp FK Ķekavu/BFF un RSU/Runway, Ķekavai bija iespēja izmantot trīs spēlētāju maiņas un vēl papildus divas spēlētājas. Noguruma pazīmes ķekavietēm bija piedodamas, jo šī bija ceturtā spēle astoņās dienās, papildus diviem treniņiem. Tomēr šīs pazīmes nebija tik ļoti pamanāmas un ķekavietes attaisnoja savu ierašanos ar metieniem jau pirmajā minūtē. RSU sāka uzbrukt agresīvāk, tomēr Ķekavas spēlētājas labi nostrādāja aizsardzībā, kam palīdzēja vārtsardze Zane Veidenbauma ar savu lielisko spēli, ko rādīja visu spēles gaitu. Spēles desmitajā minūtē Ķekava spēja paglābties no diviem RSU mēģinājumiem gūt vārtus, bet vienpadsmitajā minūtē RSU izlauzās Ķekavas aizsardzībai un guva pirmos spēles vārtus. Mazāk nekā trīs minūtes vēlāk RSU iemeta otros vārtus. Ķekavai bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču tās nespēja realizēt.

Otrā perioda otrajā minūtē Dina Štāle ar labu metienu guva Ķekavai spēles pirmos vārtus. Desmit minūtes vēlāk Paula Brunovska no Dinas Štāles piespēles izlīdzināja rezultātu 2:2. RSU bija manāmi apjukušas, un būtu bijušas vēl vairāk, ja ķekavietes mazāk kā četras minūtes līdz perioda beigām nebūtu palaidušas garām lielisku iespēju iemest vārtus.

Trešais periods abām komandām bija izšķirošs. Ķekavas apņēmība uzvarēt bija acīmredzama, līdz vienas minūtes laikā Ilze Justamente guva divus vārtus, nostādot RSU vadībā ar 4:2. Ķekava cīnījās līdz galam, bet rezultāts palika nemainīgs. RSU rindās par labāko spēlētāju tika nosaukta Ilze Justamente, Ķekavai – pelnīti, Zane Veidenbauma, kas atvairīja 32 vārtus no 36.

Nav šaubu, ka Ķekava ir spēcīgs pretinieks, un, ja pietiekami spētu veltīt uzmanību, lai labotu vienkāršas kļūdas un uzlabotu savstarpējo komunikāciju laukumā, Ķekava/BFF noteikti spētu izmantot lielāko daļu izdevību, kuras līdz šim netika izmantotas.
Trešā pusfināla sērijas spēle notiks sestdien, 24. martā. Vai RSU pusfināla sērijā tiks pie 3:0, lai nākamo spēlētu finālu? Vai arī Ķekava uzvarēs, lai tiktu pie ceturtās spēles? Tas tiks noskaidrots Ķekavas sporta namā.

Informāciju sagatavoja: Šons Donels

Atbildēt