Ķekavas novada cīkstoņi veiksmīgi startē sacensībās

Ķekavas novada cīkstoņi sekmīgi piedalījušies vairākās sacensībās un turnīros. Pirmais no tiem bija Jelgavas pilsētas cīņu kluba
„Milons” atklātais čempionāts
, kurš norisinājās no 16-17. septembra, svarakategorijā -50 kg Andrejs Biļa izcīnīja 2.vietu, – 42kg Savēlijs Zabeļskis izcīnīja 4.vieta, Vladimirs Ždanovs -30kg 3.vietu. Šajās  meistarsacīkstēs piedalījās cīkstoņi no Rīgas, Bauskas, Daugavpils un, protams, paši jelgavnieki. Šīs bija pirmās sacensības pēc vasaras brīvlaika un bija lieliska iespēja pārbaudīt audzēkņu
meistarību, kā arī treneriem paskatīties pie kā vēl ir jāstrādā treniņu procesā.Atklātajās Daugavpils BJSS čempionātā no 6-7 oktobrim, piedalījās tikai trīs Ķekavas novada cīkstoņi Arnis Lamberts, kurš izcīnīja 5.vietu svara kategorijā līdz 57kg, Arvis Pļavnieks 4.vietu -54kg un Savēlijs Zabeļskis 2.vietu -42kg. Gribētos piebilst, ka audzēkņi rādīja labu sniegumu un visas cīņās bija ļoti spraigas, kurās audzēkņiem bija iespēja parādīt sava rakstura īpašības un savu meistarību, kas arī priecēja, protams, nedaudz pietrūka veiksmes un dažiem pieredzes trūkums, kas liedza visiem kāpt uz goda pjedestāla.

K.Kundziņa iekšējās sacensības, kuras norisinājās Rīgā 21.oktobrī, kurās piedalījās K.Kundziņa sporta skolas audzēkņi un kā uzaicināta bija arī mūsu Ķekavas novada sporta skola, veicinot savstarpējo sadarbību. Šajās sacensībās piedalījās 2000.gadā dzimušie un jaunāki, mūsu novadu veiksmīgi pārstāvēja Dāvis Ščočka, Edgars Frišmanis, Jēkabs Tomsons, Kārlis Stabulnieks, Dāvis Gavars, Vladimirs Ždanivs un Gustavs Švalbe, gandrīz visi audzēkņi ierindojās godalgotajās vietās. Manuprāt, tās bija ļoti labas treniņsacensības, kurās bija iespēja iegūt pieredzi jaunajiem cīkstoņiem un pieredzējušajiem pārbaudīt savu meistarību.

Ķekavas novada 1.čempionātā, kurš notika pirmo reizi Daugmales cīņas sekcijas vēsturē un norisinājās 24.oktobrī, kurās tika sadalīti medaļu komplekti vairāk kā 20 svara kategorijās dažādās vecuma un dzimuma grupās, kurā piedalījās ne tikai Ķekavas novada cīkstoņi, bet atbraukuši bija uzaicinātie K.Kundziņa cīnīties gribētāji. Šajās sacensībās audzēkņiem bija lieliska iespēja nodemonstrēt savas apgūtās cīņas prasmes un noskaidrot labākos novada cīkstoņus. Gribētos piebilst, ka priecēja mazo cīnīties gribētāju azarts un meistarība, tas ir, dažādu paņēmienu izpildes amplitūda un dažādība. Neredzēti liela interese un vēlme cīnīties izrādīja arī daiļā dzimuma pārstāves, kas kopš 90to gadu sākuma, tieši meiteņu grupas, nav bijušas tik lielas. Latvijā sieviešu cīņa iegūst arvien lielāku popularitāti un tas jau ir olimpiskais sporta veids, kas nav mazsvarīgi, jo dod lielāku stimulu, meitenēm nākt uz šo sporta veidu un piedalīties dažāda mēroga sacensībās. Mūsu novada meitenes jau paspējušas piedalīties Latvijas jaunatnes olimpiādē Jūrmalā ar ļoti labiem sasniegumiem, kas bija pirmās lielās sacensības ar tik lielu dalībnieču skaitu no mūsu Ķekavas novada.

Nākamās sacensības, kurās piedalījāmies bija P. Budovska 17. starptautiskais piemiņas turnīrs, kuras norisinājās Rīgas Sporta manēžā no 28.-29.oktobrim. Šīs ir vienas no lielākajām sacensībām, kuras norisinās Latvijā. Mūsu novada cīkstoņi, kuri piedalījās bija: A.Lamberts, K. Stabulnieks, D.Gavars, V.Ždanovs, N. Kārkliņš, A.Āboliņš, Reinis Buamanis izcīnija 3.vietu svara kategorijā līdz 76 kg un Andrejs Lukjanovs 3.vietu svara kategorijā līdz 62 kg. Šajās sacensībās piedalījās 25 klubi no dažādām valstīm un bija vairāk kā 300 dalībnieku, kurās cīnīties par medaļām bija ļoti grūti, tāpēc liels prieks, ka mūsējie spēj cīnīties par godalgotajām vietām šāda ranga sacensībās.

Nikolaja Cvetkova 2. pieminas turnīrā piedalījās tikai viens mūsu novadnieks Andrejs Lukjanovs, kurš arī izcīnīja 3.vietu svara kategorijā -60kg. Sacensības notika Olimpiskajā sporta centrā Rīgā 13.novembrī, kurās piedalījās vairāki cīņas klubi no Latvijas, šajās sacensībās bija maz vecumu grupu un svara kategoriju, līdz ar to audzēkņi, tie, kuri varēja piedalīties nebija daudz un daļa bija iedzīvojušies mikrotraumās un treneri nolēma, ka viņiem labāk šīs sacensībās būtu jāizlaiž, lai neiedzīvotos lielākās traumās.

Latvijas meistarsacīkstes brīvajā cīņā 1997.-98. gadā dzimušajiem notika 3.decembrī, Rīgā Sporta manēžā.  Šajās sacensībās piedalījās 4 audzēkņi un visi ieguva godalgotās vietas, tas ir, A.Biļa 3.vieta svara kategorijā-54kg, S.Zabeļskis
3.vieta  -42kg. N.Kārkliņš 2.vieta +85kg un sieviešu cīņā -41kg O.Ždanova 2.vieta. Treneru duets uzskata, ka tas ir ļoti labs sasniegums, ja visi audzēkņi, kuri piedalījās ir trijniekā Latvijā savās svara kategorijās. Paralēli šīm sacensībām norisinājās Rīgas čempionāts, kurās piedalījās juniori un pieauguši, A.Lukjanovs svara kategorijā -62kg izcīnīja 2.vietu.

Jelgavas pilsētas un novada meistarsacīkstes brīvajā cīņā noritēja 10. decembrī, Jelgavā, kurās piedalījās trīs mūsu novada sportisti Edijs Biļķins 2.vieta -96kg, Andrejs Lukjanovs 3.vieta -60kg un Reinis Baumans, kuram šoreiz neizdevās iekļūt spēcīgāko trijniekā. Šajās sacensībās piedalījās 96.gadā dzimušie un vecāki un šeit piedalījās spēcīgākie Jelgavas pilsētas un novada cīkstoņi, kā arī no Bauskas, Rīgas un Daugavpils.

Treneru duets Itārs Bramanis un Edijs Biļķins uzskata, ka sezonas pirmā puse aizvadīta veiksmīgi, tagad tik atliek turpināt treniņu procesā iesākto un gatavoties nākošajām sacensībā, kuras jau norisināsies uzreiz pēc jaunā gada. Abiem treneriem ir liels prieks, ka nāk klāt jauni sportisti un sportistes šajā smagajā, bet interesantajā sporta veidā un ka bērni savu brīvo laiku pavada sportojot, nevis klaiņojot pa
ielām. Treniņnodarbības norit gan Daugmalē, gan Rāmavā, tā kā tiem, kuriem ir interese droši nāciet, jo galvenais uzsvars treniņu procesā tiek likts uz vispārīgo fizisko sagatavotību un pašaizsardzību, protams, labākie sportisti tiek vesti uz sacensībām. Abi treneri grib pateikties lielu paldies Ķekavas novada domei, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai, Ķekavas novada sporta skolai un, protams, vecākiem par sniegto atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Edijs Biļķins

 

Atbildēt